Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

We zijn niet de enigen

February 27th, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

logo De PersDenk je dat je toch eigenlijk best wel met iets spannends bezig bent, komt dagblad ‘De Pers’ met zijn uitgave van vandaag. Afgezien van, uiteraard, het belangrijkste nieuws voor deze dag: De smurfen van AH gaan te snel kapot, met uitzondering van babysmurf, die uren in het water schijnt te kunnen overleven, worden er 10 redenen gegeven om Nederland maar eens te verlaten. Goed, een kleine test dan maar!

1. Een vrijstaand huis met een tuin kopen…. check
2. Start een bedrijf…. check
3. Weg van de Hollandse politiek….. check (niet dat het in andere landen vele malen beter is, maar toch een dikke check)
4. Nooit meer zo’n natte, grijze winter als deze…… check
5. Minder belasting….. hmmmm, misschien dat dat meer onder het kopje Voorbereidingen zou moeten vallen, dus de check laat ik nog even voor wat het is
6. Een exotische liefde…. nope….
7. Het einde van de grote mond….. check
8. Files? Geen last meer van….. check
9. Weg van de sleur….. check. Hoewel je daar natuurlijk zelf bij bent en aan bijdraagt. Ook in het nieuwe land kan dat gebeuren….
10. Stel vast Nederland is zo gek nog niet…. euh? ff lezen…. aha! Interpunctie! Ze bedoelen : Je moet niet alleen willen vluchten van de situatie hier, want hier is het allemaal nog niet zo slecht. Gekke reden, dus geen check.

Us ff tellen: 7 checks, das een dikke voldoende. Zelfs ‘De Pers’ vindt dus dat wij weg mogen. En wie zijn wij dan om te zeggen: ‘Mwah, neuh, ik blijf toch maar hier…’ ?

Wat ik echter een veel grotere reden vindt, is een ander berichtje op dezelfde pagina: ‘Beurs toont de tuintrends voor het komend seizoen’. Dat is Nederland ten top: niet zelf denken, maar dat doen wat voorgeschreven wordt door de Media, de Politiek, of door de Buurman / -vrouw. Dát is reden genoeg om weg te willen!

Maar het kan nog gekker, wederom op dezelfde pagina: ‘Antwoord op emigratievragen in Nieuwegein’. Een kleine quote: ‘Een record aantal van 130.000 Nederlanders is het afgelopen jaar naar het buitenland verhuisd. (…) …iedere vertreksituatie is anders, iedere aankomstsituatie is anders (…). Op de Emigratiebeurs, 8 en 9 maart in Nieuwegein worden al deze vragen beantwoord.’
Dat lijkt me allereerst onmogelijk, maar juist dit WIL IK NIET! Ik wil het *&^$# zelf uitzoeken! Zelf op mun bek gaan (niet te hard eigenlijk)! Zelf denken! Zelf doen! Zelf gaan! Ik ben het schoothondje van JPB niet!

En dat wilde ik maar ff kwijt!

PS: wil je zelf de test doen: 10 redenen in De Pers

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Voorbereidingen