Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Terug van weg geweest

January 2nd, 2009 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Eindelijk. We zijn, na (te) lange tijd van afwezigheid, weer terug op ons honk. Ons huis in Frankrijk. Gisteren vertrokken, vandaag aangekomen. De laatste file was uiteraard in Nederland. Vanaf het moment dat we de snelweg opreden eigenlijk… en dan vragen sommige mensen zich nog steeds af waarom wij weg willen… :-) . Nu, 1000 kilometer verder, doen we de deur open en stappen binnen in wat ooit ons droomdomein gaat worden. Dat is het nu natuurlijk al, maar zo zonder vloeren, zonder muren, oogt het toch wat kaal.

Eerst maar eens een inspectieronde maken. De telefoonlijn die vanaf de straat naar ons huis loopt, behoort te hangen, maar ligt. Op de grond. Check. Das niet goed. Hebben we nog verbinding? Hebben we nog internet? Hmmmm, dadelijk maar even controleren.
1 boom op ons terrein heeft de geest gegeven. Schade door de zware sneeuwval waarschijnlijk. Dat wordt dus opstoken in de kachel! We gaan naar binnen. Temperatuur: 4 graden. Boven nul. Dat scheelt. Buiten is het 5 graden onder nul. Dat valt mee. Her en der ligt er sneeuw. Ziet er mooi uit! Eindelijk, sneeuw die blijft liggen! Maar goed, verder met de ronde. Het stinkt in huis. Eens even boven kijken. Een dode muis. Check. Niet van die lullige muisjes die je in Nederland wel eens ziet. Nee, dit is er een van het kaliber Terminator. Allleen heeft ie zichzelf terminated. Toch een goede keus geweest dus, om muizen- en rattengif te plaatsen :-) Jammer voor de muis, maar gelukkig voor ons. Die geur, ach die gaat er wel weer uit.

Water. Het stroomt nog steeds als we de kraan open draaien. Check. Wel een beetje koud, maar daar hebben we een boiler voor. Stroom dus. Ook dat werkt nog. Check! De vloer is plaatselijk vochtig. Check. Das niet zo gek, als het maar 4 graden in huis is. Dus het eerste dat we gaan doen: de kachel aan! Yes! Eindelijk! We hebben die toch niet voor niets gekocht! Dus… De eerste poging lijkt direct te lukken. Haha! Maar de kachel denkt daar anders over, dus die gaat vrolijk uit als ik het deurtje om er meer hout op te leggen, open doe. Poging twee. Lukt ook niet. Check. Poging drie. Merde! Ik wil gewoon cv! Maar dan uiteindelijk, poging 934, jawel, hij brandt! Check! En niet zo’n beetje ook! Dus we besluiten om m deze maand nooit meer uit te laten gaan! Gewoon, om de twee uur opstaan vannacht, blokje erbij, en weer verder slapen. Gelukkig hebben we ook nog een paar elektrische kacheltjes, en anders gaan we bij de buren slapen :-) .

En nou mag je zelf bedenken of internet het nog doet of niet :-D .

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Gas, Water, Licht, Elektriciteit · Memoires · Post, telefoon, internet

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie