Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Telefoon in Frankrijk – deel 4

July 16th, 2008 door Tom Nieuwenhuis · 1 reactie

BlijVandaag is de grote dag. France Telecom heeft ons beloofd dat er vandaag iemand langs zou komen om een telefoonlijn aan te leggen. Tussen 10 en 12 uur ’s ochtends… Met spanning zitten we vanaf 7 uur uit het raam te kijken. De hele nacht niet geslapen. Alsof het Sinterklaas is. Zou de goede Sint wel komen? Om 9.50 u stopt er een klein bestelbusje. Ja! Daar zijn ze! De deuren gaan open, een man en vrouw stappen uit. Ik denk nog bij mezelf: “goh, ik had niet verwacht dat een vrouw dat zou komen aanleggen”. Niet dat ik seksistisch wil overkomen, maar je past je snel aan aan de rolverdeling. Daarom ga ik dadelijk even afwassen… Anyway, ze lopen beiden naar de achterkant van het busje. De spanning is te snijden. Halen ze een bundel kabels te voorschijn? Openen ze een map om te kijken of ze bij het juiste huis zijn? Nee! Er wordt een ligfiets uit de auto gepakt! *&^(@*&#$!!! Weer zo’n &%^$&-toerist natuurlijk, die hier zijn fietskunsten al liggend komt vertonen! De man stapt op en fietst rustig weg, de vrouw draait de auto en weg is iedereen weer. Wij blijven gelaten achter het raam zitten…. :-(

Maar dan, 5 minuten later… een tweede busje stopt. Groter dan de eerste, met duidelijk een Telecom-naam erop: Escom Telecom. Dat moet m zijn! Jawel! Onze harten gaan tekeer, bonken in onze keel, en vliegen er bijna uit als 1 van de twee mannen (zie je wel ;-) ) naar de deur toeloopt. Ja! Het is France Telecom gelukt! We krijgen telefoon en internet! Driewerf hoera!

En warempel, binnen anderhalf uur is alles aangelegd. Nog even de telefoon aansluiten om te kijken of tie het doet. Een oude fax wordt van boven gehaald… om vervolgens te constateren dat men hier compleet andere stekkers heeft dan in Nederland…. Driewerf damn! Nog geen telefoon! Nog geen internet. Hoewel, ze zijn wel zo vriendelijk om meteen even de Livebox aan te sluiten. Daar zit ook een zogenaamde LivePhone bij, maar dat is geen gewone telefoon… Nu willen ze de lijn wel testen, maar daar hebben ze toch echt een telefoon voor nodig. Die gaan ze dan maar even ergens ophalen. Waar weet ik niet, maar 10 minuten later zijn ze terug, testen de lijn, en alles zou moeten werken. Aan ons de taak om dan maar ergens een Franse telefoon te kopen. 1 ding staat vast: dat doen we NIET in de winkel van France Telecom. We gaan niet weer een uur in een rij staan kijken naar een verdwaasd voor zich uit kijkende mevrouw in een gele fladderrok die onze naam op een vodje gaat schrijven. Nee, we gaan gewoon naar de supermarkt, en kopen een normale telefoon.

Een dag later is het zover. De telefoon is binnen. Aansluiten, kijken of we onze Nederlandse en Franse mobiel kunnen bereiken, en zowaar het werkt! Zelfs internet is na enkele uren klooien actief. Dat heeft nog wel wat finetuning nodig (ok, als je in die wereld werkzaam bent, dan neem je geen genoegen met de klik-klak-kant-en-klare-maar-nooit-echt-goed-werkende-bijgeleverde-software), maar daarover later meer in een aparte posting. Voor nu zijn we intens gelukkig. We zijn niet meer afgesloten van de buitenwereld. In theorie kunnen we nu vanuit huis gaan werken. Dat betekent inkomsten. Dat betekent dat we de hypotheek kunnen betalen. Dat betekent dat we hier kunnen gaan wonen. Dat betekent: de Koers op Frankrijk neemt nu echt vaste vormen aan!

Tips:

 • Blijf kalm
 • Koop een Franse vaste telefoon, want die heeft een andere stekker dan de Nederlandse (ok, in principe kun je volgens mij ook een Nederlandse telefoon hebben, met zo’n klein telefoonstekkertje, maar de stekkerdoos in de muur is anders dan de 4-pinnen in Nederland)
 • Zorg dat je de telefoon hebt voordat de lijn er ligt, anders kan men niet direct testen
→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Post, telefoon, internet

1 reactie tot nu toe ↓

 • 1 Dorie // Aug 6, 2008 at 11:40

  Een frans mobieltje is sowieso handig als je geen vaste lijn wil of nodig hebt – de thuisblijvers kunnen vanuit Nederland dan via 0900-8100 voordelig met je bellen. Overigens met dit startnummer kun je ook de vaste nummers in het buitenland voordelig bellen.