Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Telefoon in Frankrijk

July 2nd, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Even een klein berichtje, om te laten zien dat het allemaal ook redelijk makkelijk kan. Afgelopen week hebben we even rond gekeken op France Telecom. Ik ga nu maar even niet meer in op de Franse stijl van websites bouwen, maar na enkele minuten dan toch eindelijk een mailmogelijkheid gevonden om een telefoonnummer en bijbehorende aansluiting te regelen. Zoals we al verwacht hadden, kregen we een mail terug met het verzoek om te bellen, of naar de site te gaan. Volgens mij kom je met dat laatste in een aardige lus terecht, dus dat hebben we maar niet gedaan… Wel gebeld dus.

Eigenlijk moet ik het iets nuanceren. We waren namelijk 2 maanden geleden al naar een winkel van France Telecom gegaan (die regelen overigens samen met Orange de telefonie en internet, maar dat terzijde). Speciaal ervoor naar ‘de stad’ gereden, zo’n 30 km verderop. Maar wat blijkt? De Franse agenda gaat eigenlijk niet verder dan een paar weken. Een afspraak voor over 2 maanden? Dat gaat niet. Gewoon, een week vantevoren even bellen (kan moeilijk zijn als je nog geen telefoonaansluiting hebt natuurlijk…) werkt beter. Zo gezegd, zo gedaan, en hoppekee, a la minute ons nieuwe telefoonnummer. Ok, de draden naar het huis liggen nog niet, maar het nummer hebben we al. Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik bij ben dat ik een nummer ben :-) !

Er zijn trouwens wel andere telecomaanbieders in Frankrijk, aangezien ook daar, net als in Nederland, de markt open is. Je kunt dus ook Alice tegenkomen,  Bouyguestel en nog een paar andere providers. In buitengebied is echter vaak alleen France Telecom de enige optie. En laten wij daar nou ook zitten… Daarnaast is het ook in Frankrijk tegenwoordig telefonie en internet in 1 pakket wat de klok slaat. Een beetje rondkijken kan je dus wellicht behoorlijk wat besparen!

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Post, telefoon, internet · Voorbereidingen

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie