Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Pssst! Kamer huren?

April 6th, 2015 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Jaaaaaaaaaaaaahhhh! Het is weer zover! Eindelijk, EINDELIJK weer een nieuwe post! Het heeft even geduurd, maar we zijn weer terug van weggeweest. Weg, dat was eigenlijk juist niet weg, maar terug. In Nederland. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus we zijn weer geland in de Haute-Loire in Frankrijk. Dit keer om datgene op te pakken, waar we gebleven waren: klussen. En dan bedoel ik Klussen met een hoofdletter K.

Is dat huis nog niet klaar dan? Nope. Nog ff doorhalen. Want er staan wat grote gebeurtenissen op stapel…

Vele gasten hebben de weg naar onze gite Le Pinatou al weten te vinden. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij om, want het is echt superleuk om het huis te zien waar het toe uitnodigt: meerdere mensen in en rond het huis, die allemaal genieten van al het moois dat onze stoere boerderij en de streek te bieden heeft. En aangezien het huis nogal aan de grote kant is, kunnen er eigenlijk nog wel wat meer mensen bij wat ons betreft. Niet dat het afgelaaien vol moet zijn, want dat is nou ook weer niet de bedoeling. We zijn toch best wel gehecht aan de rust van hier. Aan de andere kant: het is enorm leuk gebleken om gasten te ontvangen. Je hoort wat de mensen bezig houdt, je praat honderduit, je leert mensen kennen, je maakt vrienden, je borrelt zo links en rechts wat, je eet samen als je dat wilt, en dat smaakt naar meer.

Daarom hebben we, na lang beraad, besloten om (net als zo ongeveer iedereen die vertrekt naar Frankrijk) ons meer op het toerisme te werpen. We gaan dus, naast de gite, ook een B&B beginnen! Onze Facebookvriendjes en -vriendinnetjes weten dit natuurlijk al lang, maar niet iedereen zit op Facebook, en niet iedereen weet de Facebookpagina van Le Pinatou te vinden. En we willen natuurlijk wel dat iedereen kan meegenieten!

Ok, B&B, das leuk, maar voordat je zover bent, moet er echt nog wel wat gedaan worden. Zo’n 2 jaar geleden zijn we vol goede moed begonnen aan het huisgedeelte. Het huisgedeelte, das aan de hele andere kant van het pand dan de gite. Helemaal rechts zit het huis, helemaal links zit de gîte. Voor de privacy van de mensen in de gîte dus. Geen last van niemand, eigen oprit, eigen voordeur enzo. En dat blijft natuurlijk zo. Tussen het huis en de gite zit de voormalige stal, zo’n 10 meter lang, zodat je mekaar niet stoort. En niet hoort. Maar als je elkaar wél wilt zien of spreken (of borrelen natuurlijk), dan heb je elkaar ook weer zo gevonden. En ook dat blijft natuurlijk zo! Wel zo gezellig wat ons betreft!

Anyway, wat er allemaal moet en gaat gebeuren, daarover gaan we de komende tijd uitgebreid weer bloggen. Met foto’s natuurlijk, van voor, tijdens en na de verbouwingen. Genoeg te beleven dus weer, de komende tijd!

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: B&B · Klussen · Memoires · Voorbereidingen

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie