Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Oude huizen, enge kamers

April 21st, 2008 door Tom Nieuwenhuis · 2 reacties

exorcistWat is dat toch met oude huizen? Elk huis heeft wel minstens 1 ‘enge’ kamer. Zo’n kamer waar je als kind al niet graag kwam, zeker niet als je alleen in huis was. Ronddolende geesten, vreemde wezens achter de deur, die je zieltogend aankijken als je uiteindelijk toch achter die deur durft te kijken…. BOEH!

Een oud huis heeft dat nog veel meer. Kind of volwassen, het maakt niet uit. Sommige kamers geven je kippenvel, zorgen ervoor dat al je zintuigen op vol vermogen gaan werken. Niet alleen bij het betreden van die ruimtes, maar zelfs al bij de gedachte aan het betreden ervan. Meestal zijn die kamers boven. Helemaal mooi is het, als het op de bovenste verdieping is, of in een toren.

In ons huis, dat rond 1850 gebouwd is, is het al niet anders. Eerst werd ons verteld dat het huis in het begin van de 20e eeuw is gebouwd. Vorige week bleek het al snel zo’n 60 jaar ouder te zijn. Dat zijn 60 jaar extra om een enge kamer te ontwikkelen! 60 jaar extra om verhalen de ronde te laten doen. Mysterieuze verhalen. Enge verhalen…

Want waarom is er 1 slaapkamer volledig ingericht, als het huis al meer dan 20 jaar niet bewoond is? Waarom hangen er zoveel religieuze uitingen aan de muur in die kamer? Waarom hangen er achter die religieuze uitingen, andersoortige, laat ik zeggen: veel minder religieuze uitingen? Waarom zijn overal de elektrische leidingen vervangen, behalve in die kamer? Waarom was het bed opgemaakt toen wij er voor de eerste keer kwamen? Waarom hoort iedereen iets op de grond vallen? Altijd hoort 1 persoon iets, terwijl er meerdere personen aanwezig zijn. Waarom? Wil ‘men’ ons kwijt? Wil ‘men’ ons iets duidelijk maken? Waarom lagen daar nog steeds de oude liefdesbrieven, de foto’s, de diploma’s, vanaf 1886? Waarom is de houten vloer op de overloop helemaal nat, maar in die ene, naastliggende kamer kurkdroog? Waarom lijkt er aan die ene kamer sinds het begin niks gedaan te zijn, maar is hij toch in onberispelijke staat?

Dit kan geen toeval zijn! Ik ga in de tussentijd in elk geval geen enge films meer kijken!

Tips:

  • Kijk niet teveel horrorfilms
  • Exorcist nodig? Bel 0900-exorcist (25 ct/min)
→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Memoires

2 reacties tot nu toe ↓

Plaats een reactie