Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Integreren in Frankrijk

July 11th, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

IntegratieJe leest er veel over. Het integreren met Fransen is moeilijk. Fransen zijn stug. Als je mazzel hebt, nodigt men je over 5 jaar uit op het aperitief.
Wij doen er dan ook alles aan om te integreren. Zo gaan we buiten zitten eten, we zetten met opzet onze auto bij het huis, we lopen hardwerkend (wij wel…) van binnen naar buiten, en wat denk je? Ze komen vanzelf naar ons toe! Wat een onzin dat dat integreren moeilijk is! Als je je een beetje open stelt, dan komt men naar onze mening zelfs iets te vaak over de vloer! 1 persoon dan tenminste…
Anyway, ik kan natuurlijk niet over anderen oordelen, noch over andere Nederlanders, noch over ‘andere Fransen’, maar de Fransen in onze buurt, ons gehucht, zijn toch eigenlijk voor het overgrote deel de vriendelijkheid zelve. Behulpzaam, amicaal, en uitnodigend. Aanstaande maandag is het 14 juli, le quatorze juillet, de Franse Revolutie herleeft nog ieder jaar op die dag. En wij? Als Nederlanders, zijn uitgenodigd om met het hele gehucht, zo’n 25 man, ’s ochtends vroeg ons vol te laten lopen met drank, en ons tegoed te laten doen aan uitbundige spijzen. Niks geen soupe au choux (hoop ik tenminste :-) ), maar iedereen brengt wat mee. Wij maken gehaktballetjes. Tja. We hadden wel oliebollenmix meegenomen, maar dat was ruim een jaar over de datum. En daar kun je natuurlijk niet mee aankomen: “ja, sorry, zo horen ze niet te smaken, eigenlijk zijn ze heel lekker…”. We kunnen natuurlijk ook slakken uit onze tuin halen, maar das niet echt typisch Nederlands. Stroopwafels? Hebben we niet meegenomen. Helaas… Dus, kleine gehaktballetjes it is! Ook lekker. We zijn benieuwd naar wie we allemaal gaan tegenkomen. Kan ik hopelijk mijn Frans een beetje ophalen en in de praktijk brengen. Want dan integreer je pas echt in Frankrijk!

Tips:

  • Neem een typisch Nederlands gerecht mee. Komt altijd van pas.
→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Cultuurverschillen · Memoires · Ontspanning

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie