Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Ik zag een muis! Waar? Daar!

March 25th, 2010 door Tom Nieuwenhuis · 3 reacties

geelhalsbosmuis - foto by James LindseyOoit heb ik het er eerder over gehad: boerderijdieren. Katten en muizen in het bijzonder. Een tijdje geleden hadden we weer een muis in huis, maar niet zomaar 1, nee, een geelhalsbosmuis! Ook wel grote bosmuis geheten, maar dat klinkt zo gewoontjes…

Verderop in deze post kun je ook nog vinden: Bij deze post is een filmpje te zien!

Enfin, de geelhalsbosmuis in huis dus. Dat is niet normaal. Anders zou hij geen bosmuis maar een huismuis heten. Hij maakt wel veel lawaai, vooral ’s nachts. Als wij proberen te slapen uiteraard. Dan is tie in de groenbak in de keuken aan het snuffelen, rolt walnoten van onze notenboom over de plavuizen naar zijn hol in een muur en weet ik veel wat ie allemaal doet.

Maar hoe weten wij dan dat het zo’n muis is? Nou, we hebben m opgejaagd, toen hij onder de trap was weggeschoten. Gewapend met bezem en zaklamp zijn we op muizenjacht gegaan. “Aaaah, das zielig”, hoor ik iedereen al zeggen. Yep! Inderdaad! Dat vonden wij dus eigenlijk ook, want toen de muis eenmaal uit zijn schuilplaats schoot en in de lichtstraal van de zaklamp zat, verroerde hij geen vin meer, en konden wij m goed zien. Vandaar dus dat we weten dat het een geelhalsbosmuis is. Maar we vonden het inderdaad te zielig om m met de bezem naar de andere wereld te helpen. Dus we hebben m rustig laten zitten… voor een paar nachten. Toen was toch echt de maat vol, wij willen ook kunnen slapen! Nu staat er dus muizengif dat voor ons de problemen op moet lossen, want in de muizenval trapt ie niet. Daar is tie te slim voor denk ik.

Een andere niet zo slimme muis daarentegen zat onlangs in de stal. In een ton met graan. Als een Obelix dacht ie zich wel even helemaal rond te kunnen vreten, er niet aan denkend dat ie er misschien ook nog uit moest kunnen kruipen. Maar, dierenvrienden als wij zijn, hebben we ook deze muis geholpen, en tegelijkertijd een filmpje ervan gemaakt. Is het slim om muizen in huis rond te laten lopen? Nee. Zeker niet. Ze maken volgens mij alles alleen maar kapot, vreten de boel op, en laten op een gegeven moment je huis instorten. Maar aangezien wij toch nog in de sloopfase zitten, is alle hulp welkom. Zelfs van een kleine muis :-) .

Ook last van muizen of andere dieren? Wij zijn benieuwd!

Credits:
foto: James Lindsey
zang / clip: Rudi Carrell

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Dieren

3 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Sandrine // Apr 22, 2010 at 09:39

  “Rescue me “, Misschien was het die klein muis, vanaf de plank met een mini skateboard ook wel gelukt !!!??? Slim diertje, ik vind het wel schattig ondanks dat het best lastig kan zijn wanneer je wil slapen :) )… leuke filmpje…

 • 2 Dorie // May 26, 2010 at 09:34

  neem een kat dan ben je zo van de muizen af!

 • 3 Tom Nieuwenhuis // May 26, 2010 at 09:56

  Die kat, die hebben we zo ongeveer al…. van tijd tot tijd loopt hier een kat en neemt zo af en toe de vrijheid om ofwel de stal binnen te gaan (dat is niet zo erg), maar ook zelfs het huis. Zelfs als mijn vrouw voor de deur zit, dan kijkt de kat echt zo van: jamaar, jij vindt het helemaal niet erg dat ik naar binnen ga :-)

Plaats een reactie