Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Hoe gaan we alles meekrijgen?

March 6th, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Nog ruim 4 weken. Dan gaan we. Niet definitief, maar klussen, voor een paar weken. Het is alweer 4 maanden geleden dat we het huis achter hebben gelaten, in hopelijk dezelfde staat als waarin het nu nog is :-)

Maar goed, wat neem je mee op zo’n trip, en ook: hoe??
Een vrachtwagentje huren is een optie. Even Googelen en je hebt zo weet ik hoeveel hits te pakken. Wanneer je echter even naar de prijzen kijkt, Google je toch weer verder, op zoek naar alternatieven… Hou namelijk niet alleen rekening met de huur van de (vracht-)auto zelf, maar ook de kilometerprijs. Klinkt allemaal heel leuk, 600 km vrij als je een week een vrachtautootje huurt, maar de totale afstand komt eerder in de buurt van 2500 km. Ok, iets meer dan 2 weken, prijs circa € 600,- per week, ex btw, 18 ct/km extra, wel 18 m3 laadvermogen, maar al met al zit je al snel op zo’n € 1800,-, en dan moet je ook nog tanken…. En wat doe je 2 weken met een vrachtauto? Daar ga je ook niet ff lekker boodschappen mee doen bij de fromagerie op de hoek… tenzij je groot wil inslaan…

rijbewijs B of EWij hebben gekozen voor een aanhangwagen. Beetje puzzelen of je nou met rijbewijs B of E mag rijden, zie het schema. Aangezien wij beiden alleen maar rijbewijs B hebben, zijn er niet zo heel veel opties. Waar je nog wel uit kan kiezen, is of je een dichte bak wilt, of een plastic huif. Tis maar wat je wilt, qua prijs maakt het niet zo heel veel uit. Ik zag alleen bij Boels een dichte bak, de rest (Pak ‘n Bak, Boedelbak) heeft alleen open laadbakken en plastic huiven. In elk geval ben je zo voor circa € 250,- klaar. Wel veel minder laadruimte uiteraard, maar dat komt wel met verhuizen.

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Voorbereidingen