Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Groene energie, ook in Frankrijk!

February 18th, 2011 door Tom Nieuwenhuis · 1 reactie

Groene stroom in FrankrijkEindelijk! Een post! En wat voor één! Een tip die je eigenlijk niet mag laten lopen!

Waarin een klein land groot kan zijn… Dat kleine land, dat is natuurlijk Nederland. En als Nederlander, let je op de centen… en op het milieu! En aangezien een beter milieu nog altijd bij jezelf begint, zou je eens kunnen denken aan groene energie. Want ook dat kan in Frankrijk!

Sinds 2007 heeft iedereen die een Franse elektriciteits- en/of gas-aansluiting heeft, de mogelijkheid om zelf te kiezen bij welke maatschappij hij of zij dat afneemt. Een liberale markt, volgens hetzelfde principe als in Nederland dus. En dat kan behoorlijk in de portemonnee schelen! Van enkele euro’s tot honderden euro’s per jaar! Plus het feit dat je dan vaak ook nog groene energie afneemt, geeft je eigenlijk geen reden om niet over te stappen!

Maar waar begin je? Dat is nu dus het eenvoudige. Op een vergelijkingssite. Die zijn er legio in Nederland. En nu ook in Frankrijk! Waar? Hier: http://www.electricite-et-gaz.fr
De site is, hoe kan het ook anders, een Nederlands initiatief van Lennart en Bart. Bart heeft al jaren eenzelfde soort site voor de Nederlandse energiemarkt (http://energievergelijken.nl), en Lennart is werkzaam als commercieel adviseur. Een mooie samenwerking dus!

Overstappen zonder stroomonderbreking

Overstappen van aanbieder levert eigenlijk geen enkel probleem: omdat de netbeheerder (ErDF, GrDF) ivm een staatsmonopolie hetzelfde blijft, is er geen onderbreking bij overstappen, hou je dezelfde gas-/elektrameter, dezelfde kwaliteit en word je oude abonnement automatisch opgeheven.

Verschillende tarieven

In Frankrijk is er onderscheid in 3 tarieven:
Markttarief = concurrentie en lagere prijzen
Groene tarief = concurrentie en vaak ook lagere prijzen!
Gereglementeerd tarief (Tarif Réglementé) = EDF/GDF = gemiddelde prijs

Vooral die laatste, de EDF, levert maar liefst 85% kernenergie! En dat terwijl je ook kunt kiezen voor groene energie, bijvoorbeeld uit waterkrachtcentrales (nu al goed voor 10% van de opgewekte Franse elektriciteit).

Ok, ik kan me voorstellen dat dit allemaal misschien vragen oproept, en ook daarvoor kun je terecht op de vergelijkingssite. Je grootste voordeel: ook al is de site in het Frans (Nederlands komt er ongetwijfeld aan), je kunt je vraag gewoon in het Nederlands stellen! Makkelijk!

Dus: wil je besparen op je energie én wil je groene stroom, ga dan naar http://www.electricite-et-gaz.fr en doe er je voordeel mee.

Nog een tip: aangezien ik geen geld krijg voor deze gratis reclame, zou je kunnen overwegen om de kosten die je voor het 1e jaar bespaart, via de Paypal-donate-knop hieronder naar mij over te maken :-) Tis maar een ideetje…

http://www.electricite-et-gaz.fr
→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Financiën · Gas, Water, Licht, Elektriciteit · Tips en tricks · Twitter

1 reactie tot nu toe ↓

 • 1 Sonja Vetter // Sep 1, 2011 at 12:31

  Wat een prima advies! Zie nu pas je tweet. Ik ga je volgen.

Plaats een reactie