Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Franse wandelboekjes

June 29th, 2009 door Tom Nieuwenhuis · 1 reactie

TopoGuide PR\'sDit is er weer 1 in de reeks tips and tricks. Het kan tenslotte niet altijd een volledig proza- of poëziestuk zijn dat ik schrijf :-)

Dus: als je in Frankrijk echt iets wilt zien, afgezien van de plaatsen waar iedereen naartoe gaat: schaf één of meerdere wandelboekjes aan, met PR’s (Petite randonnée), en goede, zoniet hele goede wandelschoenen. Pas dan zie je het echte Frankrijk, avec ses petites villages, kleine paadjes, mooie kleine dorpjes (ok, er is daar misschien niks te doen, maar ze blinken uit in simplistische, doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg schoonheid). groene gidsIn de boekjes staan ook altijd wat leuke wetenswaardigheden, die zelfs de Michelin Groene Gids je niet biedt.

De PR’s zijn gecategoriseerd van makkelijk tot zeer moeilijk, maar daar moet je niet teveel waarde aan hechten. De categoriën duiden vooral op het aantal kilometers, maar hebben bijna nooit een relatie met de kwaliteit of de begaanbaarheid van de paden! Helaas is het dus zo dat de meeste wandelroutes, ook al zijn ze ‘makkelijk’, niet geschikt zijn voor rolstoelers of mensen die slecht ter been zijn. Wel iets om rekening mee te houden!
De boekjes zijn bijna altijd te koop bij de VVV / bureau touristique, en vaak ook gewoon bij de boekhandel, supermarkten en zelfs online via de site van FFRandonnee. Absoluut een aanrader!

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Boeken · Omgeving · Ontspanning · Tips en tricks

1 reactie tot nu toe ↓

 • 1 Wils Akerboom // Oct 30, 2009 at 14:52

  Over boeken gespoken, onlangs heb ik het boek “Leven als Gort in Frankrijk” van Ilja Gort gelezen. Onwillekeurig moest ik toch wel vaak aan jullie denken. Ook hij kwam regelmatig in bijzondere, specifiek Franse situaties terecht.
  Je moet het ook maar eens lezen.
  Verder hoop ik dat jullie je draai een beetje kunnen vinden daar.
  Groet, Fieneke en Wils

Plaats een reactie