Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Elektriciteit van EDF

March 2nd, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Vandaag hebben we de draad weer opgepakt om ons door de EDF-molen te worstelen. Erg belangrijk in Frankrijk, want voor veel instanties moet je een rekening kunnen overleggen van de EDF, om te bewijzen dat je inderdaad op dat en dat adres woont. Een mail sturen met de vraag om ons huis weer aan te sluiten, is niet voldoende: we kregen via een reply te horen / lezen dat we via de website www.edf.fr een nieuw contract kunnen afsluiten. Simpele zielen als wij zijn, denken wij dat we gaan verhuizen. Hé, das handig! Vanaf de homepagina direct een link naar j’emménage (“ik trek in mijn nieuwe huis in”). Klik! Het scherm lijkt te klein!

De handige verhuistool van EDF

Van alle kanten vliegen de flashy animaties je tegemoet. En een quote van een bijzonder tevreden klant:

“Déménager, ça demande beaucoup d’énergie… Alors si je peux justement avoir mon électricité simplement et rapidement, c’est carrément mieux.”

Dat klinkt ons als muziek in de oren, dat van die Franse slag valt tot nog toe reuze mee! Eens kijken: nee, ik ben nog geen klant van EDF, non, dan een camera, euh, das al iets lastiger, aha! Klik op een nummertje, 2, ok, suivant! He, nog steeds een vervelend venstertje, Fermer! Hoppekee, weg ermee! Oui, ik moet nog werken in het huis, suivant. Wow, er vallen allemaal dozen op mijn scherm! Het wordt steeds vager wat betreft klikken, uh, nee, geen gas, en de elektriciteit is op dit moment afgesloten, suivant! We komen er wel! Tis ff wennen, nét iets andere navigatie dan een standaard zakelijke Nederlandse site, maar die zijn saai volgens Fransen…  een vrachtwagen komt binnenrijden! Is ook weer eens wat anders… uhm, en nu? Optie 1, concacter mon conseiller, postcode, hé, een telefoonnummer, das lastig, want het is weekend, ff een stapje terug: back. Damn! Moet ik die hele tool weer doorlopen, maar nu weet ik wat ik moet doen! Klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, décrouvrir l’offre en détail, en vervolgens de keuze tussen Tarif Bleu, en Mon Contrat Electricité. Dat laatste hebben we nog niet, dat willen we juist afsluiten!

Maar wat belangrijker is: we hadden de tool niet hoeven te doorlopen! Blijkbaar willen we volgens de EDF namelijk niet verhuizen, maar hebben we alleen behoefte aan energie: j’ai besoin d’énergies! Via de ’souscrire’ button komen we verder waar we zijn willen…. hier komen we de mogelijkheid tegen om daadwerkelijk een contract aan te vragen…

ok, de Tips dan maar:

 • In Frankrijk kun je een elektriciteitscontract afsluiten op de gewenste afnamehoeveelheid. Bekijk dus goed hoeveel stroom je verwacht te gebruiken.
 • In de prijslijsten van de EDF wordt kVA vermeld. Dit is hetzelfde als Watt. Volgens de EDF heeft een oud huis van meer dan 100 m2 voldoende aan 12 kVA, dus 12000 Watt. Wij kiezen iets meer, dat lijkt ons veiliger met alle elektrische apparaten tegenwoordig.
 • Ook in Frankrijk is de energiemarkt open, dus wellicht is het goedkoper om niet bij de EDF af te sluiten. Dat hebben wij niet verder onderzocht.
 • Laat je niet afschrikken door een op het eerste gezicht vage navigatie over de site. Neem de tijd en het geduld om een Franse site te leren kennen.
 • Ook in Frankrijk zijn er verschillende tarieven voor een aansluiting met alleen dagstroom (vast tarief dus), en een aansluiting met dag- en nachtstroom. Bekijk dus wat voor jou het voordeligst is.
→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Gas, Water, Licht, Elektriciteit · Voorbereidingen