Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Eindelijk… een gite!

March 20th, 2012 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Koers op Frankrijk - vakantie gite Le PinatouJawel: het heeft ‘even’ geduurd, maar nu is tie er dan eindelijk. Na een hele lange radiostilte op Koers op Frankrijk, is er eindelijk weer nieuws te melden. En wát voor nieuws! Na bijna een jaar zwoegen, breken, timmeren, metselen, frezen, lijmen, sjouwen, kruien, pleisters plakken, luieren, zonnen, maar vooral: keihard werken, hebben wij dan ook eindelijk een gîte om gasten te verwelkomen. De naam van de gite: Le Pinatou, streektaal voor ‘kleine dennenboom’.

Maar waarom heeft dat dan allemaal zo lang geduurd? Nou, simpel, omdat we niet naar Frankrijk zijn gekomen en geen oude karakteristieke boerderij hebben gekocht om een Ikea-kamer van 3 bij 3 meter te creëren. Nee, driewerf nee, we hebben uitgebreid nagedacht over wat past bij het huis. Past bij de streek. Past in het hele karakter van het pand en de grond eromheen. Ok, eerlijk is eerlijk, sommige dingen komen wel van de Ikea, maar de uitstraling van ons vakantiehuis is er één van aandacht voor het verleden, maar met het comfort van vandaag. En daarbij moeten we het zelf natuurlijk ook nog eens mooi en leuk vinden wat we doen, dus dan neem je iets meer tijd om het zo te maken, zoals je zelf zou willen.

Eigenlijk zijn we al 2 jaar geleden begonnen met de bouw: het afgraven van een gedeelte van de stal. Daar kan ik eigenlijk ook nog wel een post aan wijden. Gewapend met schop, een kruiwagen en een pikhouweel hebben we 54 m2 grond tot bijna een meter afgegraven. Handmatig dus. Uit kostenbesparingsoverwegingen. En om af te vallen :-) Heeft een tijdje geduurd, temeer omdat ik ergens tussendoor nog door een vloer ben gezakt en 6 weken moeilijk heb kunnen lopen (nee, de reden was niet overgewicht, maar een rotte vloer).

De vele vervolgstappen waren onde andere het maken van muuropeningen voor ramen en grote openslaande deuren, vervangen van de karakteristieke, imposante ronde balken, optrekken van binnenmuren, isoleren, badkamer aanleggen, elektriciteit, water, riolering, stuccen, hout bewerken, keuken maken, vloer leggen, kachel plaatsen, schilderen en ga zomaar door. Meer dan genoeg stof voor nieuwe posts dus! Straks heb ik weer tijd om me daar meer mee bezig te houden, dus stay tuned :-)

Bij de (ver)bouw van het ‘vakantiehuis’ hebben we getracht zoveel mogelijk na te denken over stijl, rustiek, autenthiciteit, karakteristiciteit, ecologisch verantwoord bezig zijn, en dat alles heeft, in onze ogen, geresulteerd in een prachtig, ruim appartement met alles d’r op en d’r an: grote woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken. Van oorsprong was het plan om er zelf te gaan wonen, terwijl we het originele huis-gedeelte gaan opknappen, maar omdat we zoveel reacties kregen van vrienden en bekenden waarom we het niet zouden verhuren, hebben we besloten om daarin mee te gaan.

Le Pinatou is vanaf Pasen geopend. Iedereen heeft nu dan eindelijk de gelegenheid én een hele goede reden om de Haute-Loire, in het zuiden van de Auvergne, te bezoeken. Ik zou bijna zeggen: Le Pinatou, daar ben je wel effe aan toe!

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Gas, Water, Licht, Elektriciteit · Klussen · Memoires · Voorbereidingen

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie