Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Een Frans huis kopen, stap 2b en 2c in het stappenplan

September 16th, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

Stap 2 in het stappenplan een Frans huis kopenOk, het heeft even geduurd, dus hoog tijd voor een volgende stap in het stappenplan! Stap 2 is dus eigenlijk het zoeken naar een geschikt huis. Zoals je in eerder stap 2 van het stappenplan hebt kunnen lezen, zijn er meerdere manieren om te zoeken. Naast internet, zijn er onder andere:

Verderop in deze post kun je ook nog vinden: Bij deze post zijn tips geplaatst! Bij deze post zijn links naar andere sites geplaatst!

Stap 2b: de 2e-huis-beurs
Een andere manier om gericht aan informatie te komen over een huis, is door bijvoorbeeld naar een 2e-huis-beurs te gaan. Die worden regelmatig georganiseerd, en in verschillende plaatsen. Check bijvoorbeeld de Second Home site voor data waarop deze beurs gehouden wordt. Meer links nodig? Probeer eens te zoeken op tweede huis frankrijk beurs!

Op zo’n beurs vind je van alles: makelaars, hypotheekverstrekkers, notarissen en ga zo maar door. Alles wat je wilt weten, kan aan bod komen. Uiteraard is elke situatie weer net iets anders, dus maak vooral een afspraak met iemand waarvan je denkt dat hij / zij jou van dienst kan zijn. Maar let wel: laat je niet inpakken door Frankrijk-hypotheek-bemiddelaars die zogenaamd het beste met jou voorhebben. Dat hebben ze namelijk niet. Ze willen geld verdienen. Bij voorkeur veel geld. En dan ook nog eens aan jou! Logisch natuurlijk, maar het kan lonen om even verder rond te kijken. Ze geven bijvoorbeeld veel doemscenario’s waartegen ze in het verleden wel eens zijn aangelopen, maar door hun bemiddeling is het allemaal toch nog goed gekomen. Huhuh! Maar ondertussen ben je wel een paar duizend euro armer…. geld dat je hard nodig hebt bij een verbouwing! Toegegeven, een huis kopen in Frankrijk kent risico’s, maar je moet het ook weer niet groter zien dan dat het werkelijk is. Ok, je verhuist, ook nog eens naar het buitenland, maar 3 keer gas geven na Maastricht, en je zit in Frankrijk.

Stap 2c: vakantie
De derde manier om op huizenjacht te gaan is misschien nog wel de leukste: tijdens je vakantie! Wat wil je nog meer! En dat is soms ook nog het voordeligst: besef je namelijk heel goed dat een makelaar tot wel 8% van de koopsom in eigen zak steekt. Dat is dus een heel verschil met Nederland! En dat terwijl een makelaar helemaal niet verplicht of noodzakelijk is. Een beetje rondvragen in een Frans plaatsje doet meestal wonderen. Iedereen kent wel iemand die toevallig iets te koop heeft staan. Dan zijn de prijzen vaak ook nog eens lager, en je bespaart de makelaarskosten. Tel uit je winst.

Tips:

 • Neem de tijd om je te oriënteren op verschillende huizen
 • Persoonlijk ben ik niet van eerst honderd huizen bekijken en dan pas kiezen, maar het kan nuttig zijn om niet te snel te beslissen
 • Knoop contacten aan met verschillende partijen, die je verder kunnen helpen. Ik zou zeggen: ga wel af op je gevoel. Je moet een klik hebben met een aanbieder. Zoniet, dan ga je in de toekomst misschien hem of haar de schuld geven van het net niet aan je wensen voldoen van jouw huis…
→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Huis kopen · Voorbereidingen

0 reacties tot nu toe ↓

 • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie