Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Dorpsgenoten (2)

November 22nd, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

De overbuurman (Jean-Marc)

Daar kunnen we ondertussen al een boek over schrijven. Onze overbuurman is 58 en al met pensioen. In Nederland dromen wij daar alleen maar van, maar hij vindt het helemaal niet leuk. Hij voelt zich niet meer nuttig. En wat moet hij doen, als hij niet kan boeren? Een beetje thuis zitten achter de geraniums? Nee hoor, hij niet. Dus boert hij lekker door op de boerderij die hij geërfd heeft van zijn moeder.

stronthoopHelaas is de boerderij niet alleen van hem, maar ook van zijn twee neven, die de boerderij te koop hebben gezet en van wie hij eigenlijk niet meer mag boeren. Ondanks de komst van een advocaat in een netjes gestreken pak en een aantal strikte regels, blijft hij rustig doorboeren. En dat niet alleen. Hij laat ook twee koeien en zes geitjes in de stal staan (de rest heeft hij moeten verkopen) die er lustig op los schijten. Ze hebben al een flinke laag geproduceerd. En naar verluidt zijn de koeien en de geiten niet de enige in huis die dat doen… Het schij(n)t er dan ook een enorm vieze boel te zijn. Volgens de geruchten bestaat de stal uit een laag van 1,5 meter st… je raadt het al. En de rest van het huis zou niet veel schoner zijn.

Het gerucht gaat dat iemand uit Lyon een bod heeft gedaan op het huis. De potentiële koper zou echter geëist hebben dat het huis eerst gereinigd, ontsmet en gedesinfecteerd moet worden … en dat bleek duurder dan het hele huis!
Dit gerucht hebben we echter van Jean-Olivier gehoord en tussen die twee botert het niet zo. Jean-Olivier vindt Jean-Marc maar vreemd en vies. “Maar,” zegt Jean-Marc, “ík drink tenminste niet en ík val geen mensen lastig!”

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Memoires

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie