Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Aperitief? DorpsBBQ!

July 30th, 2008 door Tom Nieuwenhuis · Geen reacties

dorpsBBQOnlangs hadden we dus het beruchte aperitief, waarvan wij dachten dat iedereen iets mee zou nemen. Het bleek, zoals eerder gezegd, de voorbereiding voor een heus dorpsfeest te zijn! Binnen no time is de datum vastgesteld van wat wellicht ooit uit zal groeien tot een tweede Nationale Feestdag: 29 juli, het dorpsfeest! Zoals in Frankrijk gebruikelijk is, gewoon onder de bomen, buiten, veel drank, en natuurlijk begint het om 12 u ’s middags. Werken doen we later wel weer, eerst laten we ons ‘en groupe’ vollopen. Wat wil je nog meer? :-)

Verderop in deze post kun je ook nog vinden: Bij deze post zijn foto's te zien!

De tafels zijn gedekt. Simpel, maar doeltreffend. Geen debiel gedoe met loungesets voor in de tuin, geen overbodig luxe buitenkeukens, nee, gewoon, down to earth, maar dan op zun Frans: terre à terre. Plastic tuinstoelen, paar schragen met wat houtvezelplaten eroverheen, papieren tafellakentje, als BBQ een halve olieton met al uren brandend hout en klaar is madame Klara. Iedereen neemt z’n eigen borden en bestek mee, want zoveel heeft de organiserende gastheer nou ook weer niet. Uiteindelijk zijn er zo’n 28 man / vrouw aanwezig en is het voor zo’n gehucht dus een drukte van jewelste. Overal staan auto’s (uiteraard…), en zelfs de burgemeester en de pers is ter plaatse! Meteen worden de bij de razende reporter nog niet bekende gezichten aangesproken. Waaronder wij dus. Wie wij dan wel zijn, wat we doen, of we ons hier permanent gaan vestigen en ga zo maar door. En waar is dat allemaal voor? Voor in de krant natuurlijk! Volgende week het plaatselijk sufferdje maar eens halen dus!

De drank vloeit. Lekker, tis warm, beetje broeierig, en om mijn Frans net zo vloeiend te laten zijn als dat het vocht rijkelijk uit de fles vloeit, laat ik me nog maar een keer inschenken. Tis vakantie, en we moeten tenslotte integreren! Dus ja, ik pas me wel aan :-) ! Langzamerhand gaat het praten steeds beter, het begrijpen wat de ander zegt, steeds slechter. Maar dat maakt niet uit, iedereen heeft lol, iedereen heeft te eten en te drinken, iedereen is blij.  De buurvrouw legt terloops haar hand op het been naast haar, waarvan ze denkt dat dat het been van haar man is, die uiteraard op dat moment heel ergens anders is. De man vindt het niet erg, de buurvrouw wel. Hilarie alom dus.

Het vlees op de BBQ is goed. Errug goed zelfs. Dan zijn wij aan de beurt. Geen gehaktballetjes deze keer, maar gekruide aubergines. Met tomaat en mozzarella op de BBQ is dat minstens net zo lekker als het vlees. Gelukkig valt ook dit gerecht in goede aarde bij de Fransen. Als we uiteindelijk bij het digestief zijn aangekomen en de door ons meegebrachte, in ons huis gevonden, pruimenlikeur de tafel rond laten gaan, is ons lot bezegeld: volledige opname in de groep, we mogen niet meer weg, alleen nog bijschenken. “Nee een beetje maar, ja toe maar, nou, das wel een heel klein beetje, iets meer is ook goed!”. Ook bij de burgemeester zitten we nu dus gebakken! Komt altijd van pas!

Bekijk de foto'sBenieuwd naar de foto’s? Klik hier!

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Cultuurverschillen · Memoires · Ontspanning

0 reacties tot nu toe ↓

  • Bij dit artikel zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie