Koers op Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips

Koers op Frankrijk header image 2
Realisatie website: ScorgIT eurl

Alweer geen water!

September 6th, 2010 door Tom Nieuwenhuis · 2 reacties

cuve“Jamaar, dat had je al een keer geblogged, kijk maar, 24 maart nog! Vergis je je niet?”
Nee, nee, driewerf nee! Het is weer eens zo ver: alweer geen water! Het wordt eentonig bijna, maar het bevestigt wel mijn eerdere post. Hou altijd een paar flessen bronwater in huis!

Wat wel errug vreemd is, is dat ‘men’ hier in Frankrijk dit soort dingen blijkbaar normaal vindt, en klakkeloos voor lief neemt. Over dit soort essentiële dingen hoor je nauwelijks mensen klagen. Maar owee als je aan hun pensioen komt! Het is veel belangrijker om met je 60e te kunnen stoppen met werken en je eigen land min of meer naar de financiële afgrond te dragen, dan water uit de kraan. Zo kan ik nog wel een paar frustrerende situaties opnoemen waar wij de afgelopen tijd tegenaan zijn gelopen, en dat ga ik in de komende maanden dus ook maar doen ook.  Een weblog over verhuizen naar Frankrijk is er uiteindelijk niet voor bedoeld om alleen de leuke dingen te belichten…

Vanmorgen heeft mijn vrouw maar weer gebeld. “Ja, we weten dat er bij u geen water is. Er is een lek ergens in de leiding. Waar? Dat weten we niet. Hoe lang het gaat duren? Dat weten we dus ook niet. Nee, u krijgt geen compensatie. Een jerrycan water? Hoe bedoelt u? O, u wilt uw handen kunnen wassen, en zelfs de wc doortrekken! Toe maar! Nou, weet u mevrouw: we weten het gewoon niet. Afwachten dus maar weer. En tot de volgende keer!”

Gelukkig hebben wij 2 grote ‘cuves’ (ook wel cubitainer genoemd, of citerne) die het regenwater opvangen, en de derde is in aantocht. Elk 1000 liter, allebei nog ongeveer halfvol, dus voorlopig kunnen we ouderwets op zun Hollands twee emmertjes water halen. We waren eigenlijk bezig om die cuves te legen, want de winter komt eraan (we hebben de eerste nachtvorst alweer vorige week gehad). Voorlopig doen we het dan maar even rustig aan met het legen van die cuves, want je weet nooit hoe lang het deze keer weer gaat duren voordat we weer water hebben…

Mocht je willen weten hoe de cuves eruit zien, dat kan!

Inmiddels zijn de cuves overigens verzakt, maar das een ander verhaal. Hopelijk kom ik daar ook eens aan toe om over te bloggen :-)

→ Zegt het voort, of print (maar denk aan het milieu), of mail, of bookmark...
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Live

Gelachen? Gehuild? Herkenbaar? Juist niet herkenbaar? Nuttig?

Help ons dan om dit blog voort te zetten!

Hoe? Simpel. Klik op de donate-knop hieronder en volg de aanwijzingen van PayPal.

Wij danken je bij voorbaat voor je bijdrage, hoe klein of groot ook!

Tags: Gas, Water, Licht, Elektriciteit · Memoires · eten & drinken

2 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Thuisfront // Sep 8, 2010 at 09:56

  En jullie hebben nog wel een watertoren op
  5 km afstand…….. ; zelfs met het blote oog
  zichtbaar ! Misschien kun je een slangetje
  uitrollen vandaaruit naar jullie toe ??
  Misschien hebben jullie dan wel “Le Mazel” …..

  Groetjes.

 • 2 Thuisfront // Sep 22, 2010 at 21:12

  Hoi T. & M. ; ik zie onze reactie hier nu net boven staan. Hoi.

Plaats een reactie